Om oss

Berätta om föreningen.

Hur finansierar ni det?

Vem kan söka ett bidrag?

Hur ansöker man?

Hur fattar ni beslut?

Beloppsgräns?

Hur hittar man er i Rimbo?

Berätta lite om boken

"När penseldrag blir ord"

Jag vill bli medlem / sponsor!

Och ni i styrelsen är ...

Det är en ideell förening som vill sätta en guldkant på tillvaron för personer i Rimbobygden med svag personlig ekonomi. Inte "soc", men det där lilla extra man behöver någon gång.

Vi driver kulturella projekt i Rimbo. Ett stort antal kulturarbetare är engagerade. Just nu är vi aktuella med antologin "När penseldrag blir ord", där allt överskott av försäljningen går till guldkanter. Du kan också bli medlem och på så sätt stödja verksamheten. Har du ett företag vill vi gärna se dig som sponsor!


Våra stadgar nämner tre huvudgrupper: Ensamma föräldrar med barn under 18 år, pensionärer med svag ekonomi, men även vuxna som anser sig behöva ett tillfälligt stöd, en guldkant.

Det enklaste är att fylla i en ansökan här på hemsidan, så kontaktar vi dig. Eller skicka oss ett e-brev.


Först ser vi till att vi har fått all information, i vissa fall kanske vi talar med skolan. Sedan fattar styrelsen ett gemensamt beslut, oftast på regelbundna styrelsemöte, men i ett brådskande ärende ännu snabbare. Angående beloppets storlek kommer styrelsen att utarbeta en policy, där vi väger mellan föreningens ekonomi och den sökandes behov. Svårt att skriva ett maxbelopp i siffror här.

Vår hemsida förstås. När vi har kulturella projekt kommer du att mötas av affischer och tidningsnotiser. Vi deltar också i "Rimbodagen" och liknande evenemang. Och våra medlemmar gör sitt bästa för att sprida budskapet! Nej, någon egen lokal har vi inte.


Det började med en idé av Susanne och Peter om att låta Rimbos konstnärer måla varsin tavla till en utställning. Och bygdens författare skulle låta sig inspireras av en tavla och skriva en novell / dikt / visa / essä. Sagt och gjort. Men så beslöt de att bokens nettovinst skulle gå till en förening med ett socialt patos. Och på den vägen är det, Föreningen "Guldkant i Rimbo" bildades i februari 2017. Boken har sitt boksläpp lördag 25 mars 2017 på Café Chocolate. 

Medlemskap: Vi har ett årligt medlemskap för 100 kr. Mejla över dina adressuppgifter till Peter och betala via swish eller bankgiro. Tänkbara sponsorer vill vi be kontakta vår ordförande Susanne för ett samtal.

Ordförande  Susanne Pontvik    susanne.pontvik@guldkantirimbo.se         070 794 04 42

Sekreterare  Peter David            peter.david@guldkantirimbo.se                   070 999 02 66

Kassör          Diana David           diana.david@guldkantirimbo.se                  070 872 61 50

Ledamöter    Maria Ekstrand     maria.ekstrand@guldkantirimbo.se

                      Renée Davidsson  renee.davidsson@guldkantirimbo.se

Swish  123 091 26 75    Bankgiro  5186-7547   Organisationsnr   802507-3134

Och era bankuppgiter: